Små kryp kan ge fula nyp


Dagens event blev till att söka upp dr Pad i Sala Dan, Anki har i några dagar haft problem med bett på benen, troligtvis mygg..kanske myror. Och det vill liksom inte ge med sig vi har försökt med det mesta tillgängliga krämer och piller, men det har bara blivit värre istället för bättre. Hon är känslig även hemma i Sverige för insektsbett och har nu både en allergisk reaktion och en infektion.

Så sagt och gjort vi ”moppade” in till stan och in till dr Pad, det är lite skillnad att uppsöka sjukvård i Thailand mot hemma, ingen tidsbokning, ingen väntetid, rätt in bara. Kontroller togs och sen in på en brits, två sjuksköterskor som tvättade såren/betten.


Sen klev läkaren in och hon fick en antibiotika injektion, salva insmord, antibiotikapiller, antihistaminpiller, allergipiller och smärtstillande att ta vid behov alltihopa i en söt liten påse..det hela avrundades med en liten ”present”i form av en reflex med doktorns namn på.
kalaset kostade inte en baht, utan hon uppmanades att kontakta försäkringsbolaget när vi kom hem till bungalowen.

Nu håller vi tummarna för att behandlingen funkar annars blir det tillbaka kaka om två dagar.

Prickiga ben till trots så har vi tröstat oss med lite sol och bad på morgonkvisten innan det blev för varmt att ligga på stranden, fattar att det låter som i-lands problem när man läser om kylan hemma i Sverige, men det går fort att bli bortskämd med sol och värme, idag klev vi huttrande i vattnet jag och Anki, vi tyckte på riktigt att det var kallt och när vi frågade vilken temperatur det var i vattnet så blev svaret 28 grader.
När solen stod som högst tog vi en sväng på mopparna, det blev en lunch efter vägen på en liten restaurang där maten var en fröjd för både smaklökar och ögon, det är så fint att även på den enklaste vägkrogen så läggs så mycket möda och kärlek på att göra maten vacker, den smyckas med både blommor och vackert skurna grönsaker trots att den kostar under femtio kronor. hemma känns det som att det är lyxkrogsbesökarma förunnat att äta instagramsvänlig mat…nu kanske duken drar ner möjligheten för många ”likes” på Instagrams flashigaste matkonton, men jäklar finare morot får man leta efter.

På vägen hem gick vi förbi affären och köpte lite frukt och fika bröd, det blev jackfruit och min favoritbulle, vacuum förpackad vetebulle med grön thaicustard som fyllning, och några slags sockerkaksbullar med nån suspekt fyllning. Jag tycker det är jättekul att prova nya konstiga grejjer när jag hittar nåt i mataffären, ibland är det mindre gott och ibland blir det jackpot, men eftersom det mesta är billigt så vågar man chansa, och för det mesta blir det bra.

Jackfruit mild och söt, ej att förväxlas med durian


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *