Stora kliv mot annat liv


Ja men hej mina 345 trogna följare ( och även ni mina kära sporadiska som tittar in på bloggen då och då ) <3.

I år så blir det ett sånt där konstigt år…vi åker inte till Thailand, och ingen annanstans heller, i alla fall inte nu.

Vi har det lite körigt i vårat liv för tillfället. Vi har nämligen bestämt oss för att sluta jobba, och gå i det som kallas ”pension”… lite förtidigt åldersmässigt, men vi vill ändå göra ett försök!!. Och eftersom  inkomsterna kommer att svikta lite då, så måste vi se till att även utgifterna minskar dramatiskt ( det är ju tyvärr en oundviklig och trist biverkan ). så nu försöker vi lösa det.

Vår plan är att sälja allt som går att sälja och göra oss av med resten och helt enkelt flytta till husvagn. Så nu är vi mitt uppe i själva ”döstädningen”. Och jag lovar att det är ingen lek. Tro mig när jag säger det, man har samlat på sig lite grejer under åren!!
Vårat mål är att i april/maj så ska vi vara klara och då sitter vi o glor på varandra på en pytteliten bostadsyta och planerar nästa resa.

Och ja jag veet det är inte bästa läge ekonomiskt att sälja hus just nu som marknaden ser ut, men det är inte alltid marknaden följer ens livspussel och årsringar.

Nu går livet snart in i ett nytt skede, det är pirrigt, spännande och sjukt läskigt men jag längtar i skräckblandad förtjusning.

En del i denna plan är ju att vi ska kunna fortsätta resa och vara borta under under dom tråkiga vintermånaderna även fortsättningsvis. Men tills dess får jag njuta av alla dom fantastiska resebilder från er andra som rullas upp i mitt facebook- och instagramflöde.

Ville bara med detta inlägg berätta varför det är lite dött här inne på ”sarongen”och att WE Will BE BACK!!! / Åsa


14 reaktion på “Stora kliv mot annat liv

 1. Lycka till med att bli panskonister önskar att jag kunde göra detsamma ser fram mot att läsa hur det går mm.
  Hälsa gubben.
  Kranbilsgubben från Örebro

 2. Ni är otroliga som vågar ”hoppa” och ta de stora kliven! Kul – jag håller tummarna att ni får in kulor för huset så att det räcker o blir över.
  Kram o Lycka till 😁 Pia

  • tack 🙂 ja lite läskigt är det..men å andra sidan..hur farligt kan det vara?..det går ju att ändra sig, kanske inte första året då man är utan inkomst, men sen kan jag ju ta ut pension ( om det inte hinner ändra sig vad gäller tidigast pensionsåldern )

 3. Åååå ni är så grymt modiga ❤️ Klokt beslut och man lever bara en gång så kör ingen vet när det tar slut ♥️♥️♥️♥️

 4. Åh så spännande. Jag tycker ni gör helt rätt. Som du säger passa på medans ni kan och orkar. Du kan ju alltid komma tillbaka till ditt yrke om det skulle behövas.
  Lycka till och sedan kanske man får höra något vad som händer.
  Hälsa! Kram och sköt om er. 🤩❤

  • ja det är jättespännande, kul och skitjobbigt men det är mest är det kul o spännande..och vem vet det kanske blir nåt extra pass i framtiden 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *