600km…och tillbaka på ruta ett


…ganska cool look om jag får säga det själv…

Det blev en ganska okomplicerad resa tillbaka till koh Lanta, några stopp på vägen, för mat och glass och ibland bara för att stå en stund och vila rumpan. Den nyköpta regnkappan kraschade när vi försökte kränga den på oss, kanske borde tagit av ryggsäcken först..

Men sopsäck funkade fint som skydd, redan efter 2 km kom första dropparna regn och vi panikade in under ett träd och grävde fram säckar och buntband, sen efter det så sken solen på oss hela vägen till Thung Song.

Jag tycker det är ett väldigt trevligt resesätt att färdas på moppe, och för varje gång lär vi oss mer och mer hur vi packar bäst. Även om nu när vi åkte denna sväng tillsynes har galet mycket packning på moppen så fungerar det förvånansvärt bra.
Något vi klurat mycket på medan vi susar runt så här är hur dom tänker här när det gäller utbud och efterfrågan..tror jag tagit upp det någon annan gång i bloggen, men det är verkligen en gåta. Som nu när vi åkte igenom det lilla samhället Ron Phibun, där gillar dom tydligen ägg och fisk, och speciellt catfish, jag varken överdriver eller ljuger om jag påstår att det var runt trettio stånd efter huvudgatan som sålde just det och bara det, dom stod med kanske tio meters mellanrum brevid varandra.

Hur väljer deras potentiella kunder av vem dom skall handla? Eller funkar det automatiskt, ”den ivrige” köparen handlar i första, den lite mer ”svår övertalade” från nummer tio, och ”sista minuten”shopparen från nummer trettio? Och alla där i mellan skalan från dom andra? Det är ju likadant på andra vägar när man åker på landsbygden där dom tex säljer meloner…då säljer alla meloner i en mil. Så himla konstigt system.

Övrig försäljning av snacks och färdkost sker ofta mitt i trafiken, försäljare springer fram vid rödljusen och säljer påsar med diverse, allt från soppor i plastpåsar till små frigolitlådor med något ätbart, snabba affärer görs upp innan det slår om till grönt igen och trafiken rullar igång igen.

Det blev en natt i Thung Song för oss även denna gång och ett besök till matmarknaden lagom till middagstid. Vi blev igenkända på gaturestaurangen vi åt på för en vecka sen och även killen som sålde ”munkbollar” på pinne kände igen oss och dom kunde vi inte motstå såklart.

Sista lunchstoppet höll på att sluta i ren förskräckelse, vi hade hittat ett litet mathak efter vägen där menyn i vanlig ordning endast var på thai ( vilket i sig inte är så konstigt ) och Google translate till trots så lyckades Rickard beställa in en buljongsoppa med kycklingfötter, och enligt mig så är ju ”skadeglädjen den enda sanna glädjen” så det blev ju en skrattfest utan dess like…fast självklart väldigt diskret. Vilket resulterade i att jag höll på att kvävas då jag själv andades in min nudelsoppa som jag självklart spetsat med en alldeles för stark chilipasta, så i det här fallet så blev jag straffad på plats, skrattfesten slutade i ett katastrofalt kippande efter luft, allt slutade dock väl och vi kom därifrån med hedern i behåll efter att ha petat i oss det vi kunde efter bästa förmåga.

Nu har vi i alla fall kommit fram och är åter på koh Lanta och installerade på Funky Fish, och allt känns som hemma..maten är god, toan läcker, duschen har tre strålar life is good.

 

 


2 reaktion på “600km…och tillbaka på ruta ett

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *