-”Välkomna till Thailand”❤️ ( Khlong Phon)


Vid 11-tiden i förmiddags hade vi då äntligen packat ihop våra grejer, lämnat överblivna drickor och strandleksaker till grannarna och vi kunde med nöd o näppe (heter det verkligen så?) stänga våra ryggsäckar och få med allt på moppen.

Det tog ett tag att ta sig över till fastlandet pga köer och färjeturen över från Lanta noi, men det gick bra, 20 baht/pp och 5 baht för moppen.

Lite trist väg att köra från piren tills man kunde svänga höger mot Trang men det gick.

Trots en vätskekontroll/kolla karta/och vila rumpa stopp, så tog vi oss bara 5 mil idag. Helt möra i rumporna trots vår så välpreparerade sadel med vår fina Pingumatta, men vi har ju faktiskt inte bråttom.

Vi har nu slagit läger i en liten ”tätort” som heter Khlong phon som till största del verkar bestå av en lång gata där all happenings är och lite mindre småvägar där det är lite mera soft. Vi har lyckats hitta mat som var överraskande god, trots att Rickard sa till att han inte ville ha koriander i maten…vilket resulterade i att då fick ju inte jag det heller, men å andra sidan får ju han alltid stå ut med is i ölen när jag beställer så vi är väl kvitt då.

Det är en märklig upplevelse att komma till platser som den här, speciellt när vi bara förflyttat oss 5 mil från bananpannkakorna och tuktukarna. Här ropar och hejar människorna på oss, dom som vågar..de andra bara tittar och ler, barnen vinkar och tjoar och vissa kommer fram och tar i hand och presenterar sig och säger välkomna till Thailand. Har jag sagt att jag älskar det här landet?❤️

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *