Koh Sri Boya 2018


Vi har nog åkt på alla tänkbara vägar på ön och några nästan helt otänkbara, den är ju inte så stor och vägarna är inte så många. Det ligger lite små hus här och var och ett par små affärer som säljer lite nudlar, dricka och glass och andra förnödenher.

 

Här och där står en bensinpump för självbetjäning utan pumphantag med endast en avklippt slang. Alla verkar ha Sin egen lilla djurbesättning bestående av en ko, några hönor, och ett par getter. Vad det gäller det övrga djurlivet så har vi kommit i närkontakt med ett par gigantiska spindlar, en stor waran, ett gäng apor och en råtta..som vi dock inte såg men hörde och som dessutom hade fräckheten att äta upp vår tvål.

En kille har skapat sig en ganska lukrativ business på ön, han har en skolad apa som plockar ner kokosnötter från palmerna åt byborna för 20 baht styck vilket förenar nytta med nöje då nötterna utgör en riktig fara om dom ramlar ner på någon, och dom används ju i nästan all matlagning. Så det blir liksom win win.

Vi hittade även ytterligare en resort på vår utflykt där vi stannade till och åt lunch och tog en öl, dom hade inga gäster?tydligen var det dåligt med turister på ön den här säsongen för att vädret hade varit lite dåligt. Men å andra sidan så tror jag inte att det är så många annars heller, de enda västerlänningar vi såg var dom som bodde på vår resort och det kanske var sammanlagt 10 stycken och dom verkade hålla sig där. Restaurangutbudet var heller inte mycket att hurra för, det var i princip bara på resorterna..tror det fanns 3..kanske 4. Sen fanns det en fiskrestaurang ute i vattnet på en flotte, vi åkte dit och tittade och pratade lite med några locals som sa att den var öppen, men det såg tveksamt ut.

På vägen hem hamnade vi i ett riktigt regnoväder som förvandlade dom redan dåliga vägarna till ett rött lerinferno och vi var totalt genomblöta innan vi  lyckades slira oss hem.

Boende var hyfsat billigt på bägge de resorterna vi besökte, Siboya bungalow och Racha sunset från 350-700 baht men å andra sidan så var maten och framförallt ölen dyr, så det är väl så det är som oftast, det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna. Men alla var super trevliga som vi träffade, maten var god och allt kändes väldigt familjärt

Även om några av resorterns gäster hade varit där sen i november så kände vi att två nätter räckte för oss, vi är nog lite för rastlösa för att liksom bara gilla läget…och vattnet kom bara tillbaka som hastigast ett par gånger och däremellan var det som liksom ingen strand..eller kanske mer..bara strand.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *