Pai 2017


IMG_0018Pai är ju också ett sånt där ställe som länge funnits på min ”must do list”, ett ställe som har en lite hippie-romantisk backpacker aura i kring sig. Så det var faktiskt med hyfsat höga förväntningar som vi gled in i byn på våra moppar som tagit oss hela vägen från Chiang Mai.

IMG_0022By är nog den rätta benämningen, en lite större tätbebyggd by. Boende finns det gott om allt från små guesthouse, rum eller bungalows/hyddor. Restaurang utbudet är stort och på gågatorna trängs vagnarna med streetfood. Avocado och jordgubbar är lokala delikatesser som säljs lite överallt, jag antar att det odlas med framgång pga det svalare vädret som råder här i jämfört med de sydligare delarna av Thailand men det är min egen slutsats.IMG_0028

Shoppingen har förutom det vanliga utbudet av varor som tex t-shirts och hantverk en del varmare kläder som man ju inte vanligtvis ser på marknaderna i övriga landet, Långärmat, hoodies, varmare ponchos, schalar och mössor, ofta i lite ”indian”inspirerande mönster.

IMG_0017Men trots den stora dragningskraften på partysugna ungdomar så tycker jag nog att det var ganska lugnt på kvällarna och commersen stängde tidigt..alltför tidigt i mina ögon.

Om man tar sig utanför byns sus o dus så finner man en storslagen natur med moppevänliga vägar, det bjuds på varma källor, berg och även en grand canyon i miniatyr som är väl värd ett besök.IMG_0021

Jag gillade Pai, jag har ju en liten förkärlek till den här typen av ställen,( även om det var lite mer turistigt än vad jag hade förväntat mig ) denna gång blev det tre nätter och jag hade helt klart kunnat stanna ett tag till och jag kan även tänka mig att återvända och lära känna omgivningarna lite till.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *