När vädret har makten⛈☀


(Bangkok)

Ny plan, redan på Arlanda ändrade vi riktning på vår resa. Vi bestämde oss innan vi fick stänga av telefonerna och kliva på planet att vi helt resolut fick ta och ”vaska” en flygtripp till surat Thani och efterföljande hotellnatt pga vädergudarna i södra Thailand. Monsunen har liksom inte riktigt velat släppa greppet än.IMG_0846

Vi mötte istället upp våra resekumpaner Pasi och Josefin på deras hotell i Bangkok vid Don muang’s flygplats. Trötta till döds kämpade vi oss igenom dagen med hjälp av promenader, mat och öl i det överraskande mysiga området kring flygplatsen, massor med enkla restauranger med god mat i stimmig och starkt trafikerad miljö till priset av en cheeseburgare, vad kan man mer begära ? Efter 29 timmars vakan, stupar vi i säng kl 19.30.

Idag har vi med nya krafter förflyttat oss till Chiang Mai med flyg, för er som inte vet så ligger det högt upp i norra Thailand långt bort från regn och ovädret nere i södra…hoppas vi.

Min fina lilla sax har gått till saxhimlen på Don muangs flygplats efter att ha tagit sig ändå från Arlanda.

Min fina lilla sax har gått till saxhimlen på Don muangs flygplats efter att ha tagit sig ändå från Arlanda.

Vi har till att börja med bokat två nätter här, men vår plan är att ta oss vidare ännu högre upp till Pai.

Eftermiddagen har ägnats åt promenad till the night bazaar där tanken var att handla varma kläder då ryktet och diverse väderappar säger att det skall vara ganska kyligt här uppe. Kom dock hem med ett par fiip flop, ett armband o en tygportmonä där jag skall förvara det i dessa breddgrader så eftertraktade toapappret ?.

Mätta o nöjda chiang mai night bazaar

Mätta o nöjda chiang mai night bazaar

Kallt?.. näe det vill jag inte påstå, mer som riktigt bra svensk sommar, med något varmare kväll minus regn, iallafall so far.

Imorgon är planen att hitta några bra”moppar” så vi kan ta oss upp till Pai samt lite mer utforskning av staden, som redan nu känns helt ok.

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *