Från norr till söder, blev från söder till norr, jaja ibland blire si o ibland blire så ☀️


Helgen har ägnats åt att smida lite planer, vi har hängt med våra blivande resekumpaner. Vi har bollat lite förväntningar av vad vi vill se och hur vår tidsplan är kompatibel med förväntningarna. För er som inte vet så är det meningen att vi ska ta oss från punkt A till punkt B på moppe och stanna efter vägen där det känns kul eller lite härligt att vara en stund.

Vår gemensamma resa kommer att pågå i ca en månad, och från att ha tänkt norr till söder har vi nu vänt på planen för att liksom solsäkra resan lite. Vi kommer att starta våran tripp i Surat thani  som i det här fallet blir punkt A, och ta oss upp längs östrakusten, passera Bangkok och avsluta ”moppandet” i chiang mai och därifrån ta oss till Pai, som då blir punkt B, med någon annan typ av fordon, därifrån flyger vi från Mae hong son tillbaka till Bangkok…tror vi 🙂

Så ser planen ut i stort, det finns lite luckor att fylla men det är ju det som är kul och en del av ”planen” att inte ha en full plan, bara lite att hålla sig i. Det ska finnas utrymme för ändringar.

Vi pratade packning också, ska bli spännande att se hur vi ska lyckas krympa en redan krymt packning, men det går det vet jag, det blir bort prioritering av kläder och sånt tjafs, plats skapas till förmån för GPS, silvertejp och typ buntband och såna kul grejjer ?

Hjälm frågan kom på tal också, och våra gemensamma erfarenheter vad det gäller hyrhjälmarna är inte de bästa. Vi beslutade oss för att kolla runt lite och kanske köpa här hemma och ta med. vi kommer ju ändå att ägna ganska mycket tid i dom, så det skulle ju kännas bra att ha schyssta hjälmar…och helst coola också, vilket kan bli svårt, någon form av rumpkuddar kommer även att prioriteras högt på listan…dock låg coolhets faktor på dom, men där går funktion före flärd.

Ja det känns fint att ha kommit igång med själva planeringen, allt känns lite mer på riktigt nu, det kommer att hända på ett eller annat sätt. En stor fråga är fortfarande inte helt klar, själva hyrandet av mopparna och dess specialutrustning som vi vill ha, men även det finns det en plan för den är bara inte verkställd än..men snart så kan jag presentera även den.

Inläggen kommer lite ojämnt den här tiden på året, men så fort något nytt i planering dyker upp så skriver jag en rad och på så sätt hankar man sig fram till Januari 😀

 

 


4 reaktion på “Från norr till söder, blev från söder till norr, jaja ibland blire si o ibland blire så ☀️

  1. Nu är det bara gubben mins hjälm som vi väntar på. Han kanske blir lika cool som oss i sin nästan lika snygga hjälm som våra :). Håller tummarna att de snart är klart med mopparna och att vi får det vi vill ha 🙂 Vi får prata med nu till helgen om vad mer vi ska ha med oss. T ex kommunikationen mellan oss alla på mopparna 😉

    • nä det börjar kännas nära nu :-)..min nedräkningsklocka står på 34 dgr..och er avresa är ju ännu närmre 😀 GALET!!!! skönt skare bli ??☀️

      • Åhh ska bli så härligt att få komma iväg. Få se allt längst vår väg. Så spännande detta ska bli 🙂 Lite pirrigt i magen är det allt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *