Surat Thani 2016


imageEn typisk Thaistad skulle jag vilja påstå. de turister som befinner sig här är på väg någon annanstans antingen med flyg, buss eller tåg.

Med typisk ”thaistad” menar jag att den är lite stimmig i trafiken, varm och med flera marknader. Vissa verkar vara fasta och vissa poppar upp på kvällar och helger.

Utbudet vad det gäller shopping är inte så stort, men det som finns är billigt. Det finns lite shopping i anslutning till busstorget.image

Restaurangerna är enkla och utbudet på mat är inte så stort, iallafall inte det jag kunde se, mycket nudelsoppor och sådana ”glasmontervagnar” där det hänger grillade kycklingar, ankor och fläskstycken.

På den stora gatumarknaden som jag tror var en helgmarknad var utbudet desto större, drivor med mat, grillat, friterat, stekt ja allt och väldigt gott. Surat Thani känns ganska stort och är därför lite svårt att få sig en rättvisade bild efter bara ett par nätter.image

Affärer finns förstås överallt i staden, dom säljer färgglada madrasser och kuddar med hello kitty, plastkorgar, sopborstar, mopeder och diverse prylar som inte går ner i ryggsäcken.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *