Allergier på thai


Hämtat från: http://thailandresor.org/prata-thai/#allergier

Allergier

blank
Allergier i Thailand kan vara till besvär. Här nedan hittar du några användbara fraser som vi speciellt noga formulerat. Man bör dock inte chansa om man inte har medicin att tållgå då man såklart aldrig kan vara säker på att någon följer det man sagt eller visar upp.

Skaldjurs allergi
Jag är extremt allergisk mot skaldjur av alla slag, även fisksås och ostronsås! Det kan vara livshotande.
Använd inte det i min mat och var vänlig och rengör alla redskap noga, tack.

ฉันแพ้อาหารทะเลท่ีสุด ! ทุกชนิด /นำ้ปลา/ นำ้มันหอย ก็ทานไม่ได้โปรดอย่าใส่เครื่องปรุงท่ีมีสว่นผสมของอาหารทะเล ลงในอาหารของดิฉัน ( กรุณาล้างภาชนะทุกสิ่งก่อนทำอาหารของดิฉัน เช่น มีด เขียง กะทะ ตะหลีว )

Fisk allergi
Jag är extremt allergisk mot fisk av alla slag, även fisksås och ostronsås! Det kan vara livshotande.
Använd inte det i min mat och var vänlig och rengör alla redskap som exempelvis knivar, skärbrädor, kastruller och annat noga, tack.

ฉันแพ้ปลาทุกชนิด ท่ีสุด ! อาจมีอันตรายถึงชีวิต
ทุกอย่างท่ีทำจากส่วนผสมของปลาเช่น /นำ้ปลา/ นำ้มันหอย ก็ทานไม่ได้โปรดอย่าใส่เครื่องปรุงท่ีมีสว่นผสมของปลา ลงในอาหารของดิฉัน ( กรุณาล้างภาชนะทุกสิ่งก่อนทำอาหารของดิฉัน เช่น มีด เขียง กะทะ ตะหลีว )

Nöt allergi (alla typer av nötter och även jordnöt)
Jag kan inte äta nötter, jag är väldigt allergisk och kan dö av det! Var snäll och gör även rent allting innan ni tillagar min mat.

ถั่วเมล็ดทุกชนิดทานไม่ได้ ฉันแพ้ท่ีสุด ! อาจมีอันตรายถึงชีวิต กรุณาล้างภาชนะให้สะอาดก่อนปรุงอาหารของดิฉัน
ขอบคุณมากค่ะ

Jordnöts allergi
Jag kan inte äta jordnötter, jag är väldigt allergisk och kan dö av det! Var snäll och gör även rent allting innan ni tillagar min mat.

ถั่วลิสงก็ทานไม่ได้ ฉันแพ้ท่ีสุด ! อาจมีอันตรายถึงชีวิต กรุณาล้างภาชนะให้สะอาดก่อนปรุงอาหารของดิฉัน
ขอบคุณมากค่ะ

Glutenallergi – Råg Vete Korn
Jag är allergisk mot råg, vete och korn i alla former. Om jag beställer något som innehåller detta var vänlig och säg till.
Servera mig inte om du är osäker på om något innehåller dessa sädesslag.

ฉันแพ้แป้งท่ีมีส่วนผสมของ ข้าวไร ข้าวสาลี ข้าวบาเลย์ ทุกชนิดเช่นเส้นกว๋ยเตี๋ยว ถ้าดิฉันสั่งอะไรท่ีมีส่วนผสมของข้าวสาลีกรุณาบอกด้วย
ถ้าคุณไม่รู้ว่าเส้นทำมาจากข้าวสาลีหรือไม่ ไม่ให้ดิฉันกิน
ขอบคุณมากค่ะ

Mungböns groddar / Mungbönor
Jag kan inte äta mungböns groddar, eller mungbönor, jag är allergisk! Var snäll och gör även rent allting innan ni tillagar min mat.

ถั่วงอก/ ถั่วเขียวก็ทานไม่ได้ ฉันแพ้ท่ีสุด ! กรุณาล้างภาชนะให้สะอาดก่อนปรุงอาหารของดิฉัน ขอบคุณมากค่ะ

 


En reaktion på “Allergier på thai

  1. Hej 🙂 eftersom jag snott dom här översättningarna rakt av och länkat till en annan befintlig sida så var det dom här allergierna och annan kost man kan vara intolerant emot som fanns med där.

    Men jag har googlat runt lite på egen hand och det visar sig att svenska celiakiförbundet har översättningskort man kan skriva ut även gällande lactos, tyvärr måste man vara medlem för att komma åt dom på nätet.
    Men dom har även en gratis app som man kan hämta hem till telefonen som heter ”översättningskort från svenska celiakiförbundet”??Hoppas det var till lite hjälp? kram Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *