Koh Phayam


Koh Phayam 2014, 2015

koh phayamPhayam är en liten ö som ligger på Thailands västra sida uppe vid gränsen till Burma.

Dit tar man sig lättast med båt från Ranong, man kan välja antingen färja eller speedboat. Lättast är att boka på plats från ett sk ”hål i väggen”i Ranong, vi brukar gå till mr Pon och Pon´s place http://www.ponplace-ranong.com/och fixa biljetter, det är också ett samlings ställe för folk på resa, man kan äta, ta en öl och utbyta tips och resmål.

koh phayam kopia 2Ön är relativt liten och saknar bilar, väl iland tar man antingen en moppetaxi om man vet vart man ska, men det bästa tycker jag är att hyra en moppe direkt när man kommer av båten, fixa en karta eller fota den stora som finns precis när man kommer av piren.

Har man inte fixat boende kan man ta sig runt på moppen och leta.

Det finns många beacher att välja på även fast ön är liten.

Våran favorit har blivit Ao Kwai, för det är finast strand och fluffigare sand, och inte så mycket ebb.IMG_3940_1024 Men Ao Yai är också fin, stor och bred och liksom plattare sand. De båda är dom största stränderna, sen finns det flera små som ligger lite mer off liksom. Det finns många mysiga restauranger och barer på ön, och alla ligger inte på stranden, ge dom som ligger lite längre upp en chans också.

Den absolut coolaste baren är Hippie bar som ligger nästan längst bort på Ao Kwai stranden, den är byggd av drivved och ser ut som ett gammalt skepp utifrån och med många läckra små hangouts inne, absolut ett måste om man är på Phayam.

Boende finns från ca 400-3000 bath.

koh phayam kopiaFler av resorterna har endast tillgång till el några få timmar om dygnet.

Här på ön odlas cashew nötter och nån sa till oss att dom är en riktig storproducent.Så nu mera så kollar jag alltid var nötterna kommer ifrån när jag handlar, det känns lite kul att ha varit i nötternas barnkammare.

Koh Phayam är en riktig favorit ö faktiskt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *