Koh Mook


Koh Mook 2012

koh mook kopiatyvärr känns det inte som om jag har så mycket att säga om koh Mook ändå har jag nog tillbringat 5-6 nätter där, svårt att säga varför den ön inte gjort så stort intryck, ändå har jag inget dåligt att säga.

Vi har nog i princip gått runt hela ön på korsen och tvärsen och vissa delar av ön har beacher vita som potatismjöl.

Boende finns i alla nivåer allt från tält till jätte lyxiga Bungalows.

koh mookDen största och mest kända beachen är charlie beach eller farang beach som den också kallas, väldigt fin sådan med en matta av bungalows av något bättre standard och med mycket barnfamiljer lite trist i mitt tycke nu när man inte själv har små barn men som säkert hade passat oss ypperligt några år tidigare, var sak har sin tid.

Lite enklare boenden finns längre upp på ön och närmare fishermans village där vi bodde, där kändes det fortfarande genuint, vi bodde på coco lodge som hade allt från tältboende, bamboohyddor och lite finare sten bungalows, ett mysigt och lite mindre ställe.

Vi tog också en tidig morgontur till smaragdgrottan som är en riktig turistfälla men var jätte häftigt att se, tipset är att åka tidigt så man slipper den värsta anstormningen av turister för det blir lätt klaustrofobiskt när man simmar inne i den mörka grottan och det blir mycket folk.

Vi hade turen att vara ensamma när vi kom, men mötte alla andra som kom i grottans inlopp på vägen ut. Det fanns sparsamt med shopping och restauranger när vi var där, och då nästan uteslutande i anknytning till någon resort, det fanns ej heller någon ATM då.

Men som sagt detta var 2012 det kan ha hänt mycket sen dess, lovar att uppdatera om vi kommer dit igen. Denna gång var det ett stopp på vår väg ner mot Malaysia.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *