Ett mellanmål


Till Hat Yao åker man inte för hålligång och stora happenings, hit åker man för sol och bad på tom strand, promenad längs vägar som ibland inte ens leder någonstans.

Vi tog en promenad till piren i går eftermiddag för att se om det var nåt ”hålligång”…det var det dock inte även om det såg ut som om det precis anlänt en båt. Vi lyckades i allafall hitta en person som arbetade inom kommunikation och transportsektorn och som dessutom pratade lite engelska och med hans hjälp hittade vi busschaffisen som kör lokalbussen mellan Hat Yao och Trang så vi är nåt på spåren.

Nöjda med utfallet från pirbesöket promenerade vi tillbaka mot vår strand och passade på att ta några avstickare in på sidovägar, vi slås av hur lite bebyggelse vi ser som faktiskt ser ut som boningshus, det mesta ser ut som små verksamheter, verkstäder, försäljning av diverse saker vi inte vet vad det är, och dom obligatoriska mjölksaftstånden. Däremot är det många garageplatser och påfallande många väldigt nya och fina bilar, till största del pickuper…men man undrar ju var alla ägarna till bilarna bor.

Några stora varaner korsar vägen vid ett par tillfällen riktigt snabba gynnare det där, hinner sällan eller aldrig få fram kameran mer än att svansen kommer med på bild.

En kvinna står vid vägkanten och håller i ett plastfat och ser ut som om hon vaskar guld, vi blir ju såklart nyfikna och går fram för att kolla, det kryllar av myror både med och utan vingar och stora vita grejer som det visar sig är myrägg, och myrorna är jättearga på henne och även på oss visar det sig när dom hugger efter våra fötter, vi tackar för titten och kämpar en stund med dom envisa myrorna som huggit sig fast i våra fötter. Så kan det gå när man är för nyfiken.

Det är ändå spännande natur här måste jag säga, till och med jag som inte är någon direkt natur och friluftsmänniska blir fascinerad. Det mest påtagliga är ju bergen som nästan ser ut som om dom är animerade, helt overklig struktur och form och det går absolut inte att återge höjden när man fotar och känslan av att dom ska falla när som helst, sen är det rätt som det är stora mangrove områden med dom spöklika träden, för att sen bara bli helt vanlig djungelvegetation.

Sanden på den oändliga stranden är som slätt pulver, som potatismjöl, men inte kritvit utan mer gråvit. Och eftersom det inte ligger resorter och hotell utefter stranden här så är det heller ingen som går och krattar och plockar skräp. Och som överallt blåser det ju in skräp eller kommer in med tidvattnet. Men det är förhållandevis lite ändå tycker jag, man har sett värre.

Något annat som skiljer denna del av Thailands beacher från andra mer välbesökta är att all information står på thai, resorternas namn står på thai, menyerna på thai, när vi kom till restaurangen så gick dom och hämtade en meny på engelska och den verkar finnas i ett exemplar.
Det är även ett par små campingar på stranden bestående av några tält och en husvagn, så vi känner oss som hemma, husvagnen är registrerad i Nederländerna och det kittlar lite i tanken hur den resan ner till Thailand var..spännande?hur lång?har dom AC? Ja frågorna hopar sig.

Sammafattningsvis för vår del så är väl inte Hat Yao ett mål i sig om man åker till Thailand men kanske ett ”mellanmål” påväg någon annanstans, det är fint, lugnt och genuint men tre nätter känns precis lagom för oss, och i morgon klockan 13 är det vi som står ute på landsvägen med vår packning och hoppas på att bussen kommer och plockar upp oss, det finns ingen busshållplats och tiden verkade vara lite mellan tummen och pekfingret, enligt vår ”kommunikatonskontakt” skulle bussresan kosta 100 baht att åka dom ca 5 milen till Trang och tågstationen.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *