Mot Khanom del 2


Det är ändå härligt att mitt bloggande har en sån stark genomslagskraft, för när Rickard vaknade i ottan som han alltid gör så hade han fått ett sms av sin bästaste arbetskompis att det var dags att ge sig ut och fixa frulle till lilla frugan. Så jag vaknade precis lagom på min bästa sida till kaffe och 7elevens bästa ost o skink toast.
Staden Thung Song ser lika mysig ut i dagsljus som i kvällsskrud iallafall igenom mina solglasögon, men jag är ju en ”sucker”för den här typen av städer, gamla träkåkar i vildavästern stuk blandat med nya färgglada och allt med en härlig patina av sot och svartmögel.

Då var det dags att lasta upp dom ännu möra rumporna på moppen igen och fortsätta vår resa mot Khanom. Vi kom iväg hyfsat tidigt men det tog inte lång tid innan vi började känna av den stekande solen trots solskydd och fartvind. Så det blev ett shoppingstopp i Ron Phibun där lösärmar inhandlades till Rickard och en t-shirt till mig för att skydda armar och axlar, så nu är det bonnabränna delux som väntar.
Men efter sol kommer ju som bekant regn…eller var det tvärtom? Himlen öppnade sig som den gör lite titt som tätt här, så vi dök in på första bästa ställe för att rädda får packning, och då passade vi även på att luncha och lagom tills vi ätit färdigt så strålade solen igen och vi kunde åka vidare på vårat blå fartvidunder.

Det blev många  stopp efter vägen för att sträcka på benen eller ta nåt att dricka, det är alltid mysigt och alltid finns det nåt spännande att titta på, hamnade bla vid en zooaffär/ kattfrisör/ minilivs/ blomsterhandel…ja det finns inga begränsningar på diversehandlare här i möjligheternas land.

Men även om resan har gått smidigt och att det är lite härligt att susa fram såhär på vägarna så var det galet skönt att komma fram och ta en dusch och bokstavligen spola av sig resdammet.

Tyvärr var ”vårat” guesthouse sålt och nya ägaren hade inte öppnat än så vi fick flytta in på Sri Khanom hotell så här stannar vi ett par nätter tills vi hittar något annat, det är ett helt ok boende till ett bra pris 430 baht natten med AC och kylskåp, men vi saknar balkong, så det blir morgondagens sysselsättning att leta…men man ska ju ha nåt att göra också.

Det blev en middag på stan och en pannkaka från vagnen utanför på gatan och sen en tidig kväll.


2 reaktion på “Mot Khanom del 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *