Mot Khanom del 1


Efter frukost var det dags för lite ”avresepyssel”, det är utchecknings dags från vårat SHA++ hotell och vi är fria ”på riktigt”, packning och fixa ny moppe och den behövde även få lite kärlek innan avfärd i form av påfyllning av luft, olja och bensin samt fylla på plånkan lite ifall att det skulle bli brist på atm maskiner efter vägen. Sen var det dags att ta farväl av våra vänner vi hängt med på Lanta och påbörja får färd mot Khanom.

Först den lilla bilfärjan från Lanta Noi förstås och sen iväg efter lite koll på googlemaps. Mycket landsväg har det blivit men ganska varierande, små byar, plantager och större samhällen.

Vädret har varit perfekt resväder lite mulet, och det har fläktat skönt i farten. Resesällskapet har även det varierat mellan timmerbilar, moppar blandade yrkesfordon som färgglada betongbilar och små pimpade glasstuktukar..det blir nästan aldrig tråkigt.
Det blev ett matstopp efter vägen i Klong Phon med grillade fläskstrimlor, chilisås, stickyrice och papayasallad, så himla gott o mysigt. Här kände vi faktiskt igen oss lite, vi kom på att vi nattat här nångång förut när vi var på väg söderut på moppe nåt år.

Efter det stoppet hann vi inte så långt innan det blev lite trubbel i paradiset i form av punka, och då självklart när man är på riktigt ”in the middle of no where” det är inte första gången och absolut inte sista gången med all säkerhet. Men som alltid här så är hjälpen aldrig långt borta. Rickard dumpade mig o packningen vid vägkanten ( där jag fick slåss mot en armé med pissmyror i en halvtimme ) medans han åkte/rullade moppen tillbaka typ 500 meter, väckte upp en något trött man som fixade punkan för 120bath och sen var vi på rull igen.

Efter ytterligare några mil var det dax att vila rumpan lite igen och denna gång med en regnbågsfärgad glasspinne med smak av enhörning tillsammans med några hundar och en tupp.
Dom ömmande rumporna och punkan till trots så tog vi oss duktiga 15 mil idag och jag skulle ljuga om jag sa att armarna är rödare än baken.  Väl framme i Thung song blev det lite hotell letning innan vi hittade hotellet vid järnvägsstationen, vilket visade sig var en lyckträff.
Priset var helt ok 500 baht natten men framförallt visade det sig att läget var optimalt.

Efter en mycket kort promenad så var vi i himlen, …mat och mys himlen. Flera gator med både ”ät i flykten”mat i alla former och dom klassiska små plåtborden utefter gatan där det serverades nudelrätter, grillat och wokat som smakade och doftade helt ljuvligt. Till och med ljudet av fräset i oljan och chilin och raspet av köksredskapen i wokpannorna gör att man får gåshud av vällust.
När vi hittar platser som denna så känner vi att här skulle man vilja vara alltid,

Det kan vara så att jag är av annan åsikt i morgonbitti…när min frukost eventuellt uteblir om nu inte Rickard vaknar före mig och tyst som musen kvistar iväg till närmaste 7eleven och inhandlar kaffe och ost och skinktoast till mig.. ( det har hänt och kan hända igen ) för det här känns inte som en ”frukost stad” i mina mått mätt, där kaffe och macka är livsavgörande, men vi får väl se. Men än så länge så ligger Thung song högt upp på min lista över platser att älska.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *