Koh Por Lagoma äventyr när dom är som bäst


Nu har vi varit ute och luftat oss en del…ja nästan friluftat oss kan man säga. Vi tog en heldag med några kompisar och hyrde en longtailtur, runt Koh Lanta, fast vi modifierade den lite.

Så himla mysigt och kul. Vi åkte med Raksabai adventure boat trip, och jag kan verkligen rekommendera dom, super trevliga och sköna människor, och för er som kan tycka det är jobbigt med engelskan kan jag säga att hon är svenska och han pratar lite svenska.
Vi gjorde lite stopp på bla koh Por och koh Bubu där vi även tog ett matstopp som ingick i trippen även maten var top notch och vällagad.

ibland stannade vi till och badade från båten också.. ja en kanon dag, vi hade sol halva dagen och andra halvan regnade det, men det gjorde inget vi hade mysigt under presseningen i båten…och bada fast det regnar det funkade fint.

Vi blev konstant matade med frukt, och dricka fans på båten att köpa. Det fanns till och med tillgång till ”toalett”för oss tjejer vilket kan va ett problem där det finns tillgång till dricka. Och jag säger bara det,  på riktigt världens bästa lösning!!..en ”hemmabyggd”shewee eller shepiii kanske man kan säga, en uppklipp plastflaska. Så himla bra! den kommer jag absolut att härma. Ja ni hör ju en riktig kanondag.

Det som också hände var ju att när vi klev iland på koh Por så passade vi på att boka en natt där till dagen efter. Så nu har vi en minivacation i vår annars så hektiska tillvaro ( obs ironi ) Vi blev idag upplockade vid piren i Lanta old town av en Longtail som kom från Kaseem Homestay där vi bokat en natt,

Ön ligger strax utanför Lanta så det är en kort tripp. Vår bungalow ligger precis på stranden jätte mysig, el finns och fläkt, men ej toalett, men man använder ägarnas toa som ligger på tomten och det funkar bra, den saknar dock rumpdusch och spol, så det är en med hink o skopa.

Vi blev direkt erbjudna att hänga med ut och fiska med dom, men det hoppade vi, men vi lånade deras moppe och åkte en sväng på ön, blev dock inte så långt då regnet kom.
Det lilla vi hann utforska var att det var mycket gummiplantage och djungel med lite enkla hus här och var.
Ön är muslimsk så det finns inte alkohol att köpa så vill man ha en öl till maten så får man ta med egen att dricka men endast på homestayet, och gärna i blå plastmugg.

Annars är det jätte mysigt och gulligt med små lampor i träden och i Bungalowen och alla är jättegulliga. All mat ingår i priset föresten, och eftersom det hade bestämt sig för att regna när vi skulle äta vår ganska sena lunch ( vårt fel för vi ville bada o åka moppe å sånt ) så bar dom upp bord o stolar på vår veranda där vi blev serverade krabbor och räkor till Rickards förskräckelse…och som tur var även två kycklingklubbor.

Kyckling klubborna fick ju Rickard såklart och jag fick ta mig an sjögrejjerna och han har återigen bedyrat hur glad han är att han har mig.

Och jag kan inte annat än att hålla med den här gången. Krabborna krävde en viss ”finess” att attackera. Vi pratar alltså utan nötknäppare att knäcka skal med och nåt verktyg att peta ut köttet med, de bestick som erbjuds här är sked och gaffel….i Aluminium!!. Allt som allt blev det en kladdig historia, men jag gjorde det, det var gott, men det bästa av allt var att ingen behövde tappa ansiktet.

Det blev en fortsatt regnig eftermiddag men mysig ändå, och på grund av regnet så fick vi kvällens Bbq nedanför våran veranda där det stack ut lagom mycket tak för att hålla grillen torr, mat temat var typ samma som lunchen, kyckling ( i form av spett ) havsgrejer i form av fisk och bläckfisk. Galet mycket mat och gott.

Sen är det ju inte så mycket happenings på en sån här ö, någon går till vattnet med pannlampa o fiskegrejer, någon annan kryper in i sin longailbåt och gör natt, och katterna hoppar upp på bordet och käkar upp fiskresterna inget går till spillo. Och som alltid så slås man av tanken att så här ser dagarna ut på en sån här ö, minus oss då såklart, man fiskar och håller på med nät och försöker få ihop tillvaron även när det inte kommer några svennebananer och bor i ”bungen”. Och hur ser det ut under regnperioden?! När det stormar och faller ner palmblad, kokosnötter och grenar och i hus som har total ”öppen planlösning”?…men som sagt sådär tänker jag nästan alltid hur allting bara fortgår när man har lämnat en plats…man själv är inte universums mittpunkt…vilket man ibland verkar tro när man är mitt uppe i sitt vardagskaos.

Nu kryper vi in i vår lilla koja för natten och ni anar inte hur gärna jag hade velat ha en sådär shewee nu, jag bävar för att behöva gå ut och pinka inatt.

Och jag tror det kommer bli en tidig revälj i morgonbitti, jag har nämligen sett ett gäng troligtvis morgonpigga grabbar som promenerar omkring utanför fönstret…

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *