In o Ut


In och ut

IN

Jag har alltid ätit allt i Thailand och endast blivit magsjuk två gånger, jag har ätit mat på marknader, från matvagnar på gatan, ostron och sushi (på marknad)

Till maten erbjuds man ofta  sked och gaffel, med gaffeln puttar man upp maten på skeden och skeden stoppas sedan i munnen, att äta med gaffeln är som att stoppa kniven i munnen här hemma. Vissa fall serveras pinnar, dessa bör ej läggas på bordet när de inte används utan lägg dom över kanten på tallriken eller skålen ? .

Isen behöver man inte tacka nej till av rädsla för att bli sjuk, inte ens thailändarna dricker kranvattnet, anledningen till det har jag hört är att det innehåller för mycket klor, jag vet faktiskt inte om det är sant.

Däremot har jag hört och även på nära håll fått erfara att fruktshakes ska man vara lite försiktig med, på ställen där det serveras många hela tiden borde det inte vara någon fara, utan det jag fått berättat för mig ( av en thai) ska vara anledningen är att mixern inte alltid diskas ur efter att en shake är gjord och sen dröjer det för länge innan nästa görs och då blir det snabbt bakterier i fruktresterna av värmen.

UT

Toaletter finns det nästan överallt, det är bara att fråga, jag har aldrig blivit nekad att låna någonstans även om jag inte ätit där, man får ofta gå lite krångliga vägar för att hitta, ibland genom köket, ibland till grannen, eller grannens granne men det finns alltid.

Toapapper däremot kan vara en bristvara och av varierande kvalité, så ha för vana att alltid ha en servett i fickan.

På så gott som alla toaletter i asien skulle jag nog vilja påstå, oavsett om den har spolknapp, saknar spolknapp eller bara är ett porslinshål i golvet så finns antingen en ”rumpdusch” eller en hink/behållare med vatten.

Och här kommer ett ovärderligt tips om ni inte själva redan listat ut det (för mig tog det några år kan jag erkänna).

Eftersom man inte får spola ned papper i toaletten( deras reningssystem och avlopp fixar inte det ) så lägger man pappret i en hink bredvid, och det är ju liksom döäckligt att ha en hink med använt toapapper vare sig det är ens eget eller någon annans i badrummet…det är där rumpduschen kommer in, en liten fräsch dusch i rumpen och sen papper att torka det värsta av vattnet med, superfräscht ju! men det visste ni kanske redan..kanske bara var jag som inte riktigt fick till det i början, men jag tänker försöka dela med mig av alla tips även dom löjligt små och korkade..så nu fick ni detta.

Jag har också med tiden kommit på att om det är en sån där porslinstoa på golvet så är det bättre att ”fronta” den än att backa på den som på ”western”toa, då stänker det mindre när man kissar..åtminstone om man är tjej, när det gäller killar får ni prova er fram 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *